Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on yksilön kasvun tukemista yhteisössä kasvatuksellisin keinoin. Perustana on Metsäkylän talli- ja maatilaympäristön yhteisö, jossa toiminta tapahtuu. Keskiössä on asiakkaan oma elämäntilanne sekä siihen liittyvä sosiaalisen kasvun tarve. Sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan kuuluu, että yhteisö auttaa yksilöä kasvun tiellä niin, että onnistumiset tulevat näkyviksi ja epäonnistumiset käydään läpi jotta niistä voidaan oppia. Toiminta tapahtuu hevosen elinympäristössä luonnollisia tilanteita hyödyntäen: isot auttavat pienempiä ja kokeneet auttavat kokemattomia turvallisessa ilmapiirissä.

Sosiaalipedagogisessa hevostoiminnassa asiakkaan identiteetin vahvistaminen ja kasvun tukeminen tapahtuu yhteisössä, kun taas sosiaalisessa kuntoutuksessa suunnan antavat asiakkaan yksilölliset tavoitteet ja toiminta on yksilöpainotteisempaa.

Sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan on helppo tulla. Toiminta tapahtuu tavallisessa talliympäristössä. Hevostoiminta on yleisesti hyväksyttävää, tavoiteltavaa ja haluttua.