Ratkaisukeskeinen hevosterapia

Ratkaisukeskeisyydessä huomio keskittyy ihmisen voimavaroihin ja vahvuuksiin sekä onnistumiseen ja myönteisen tulevaisuuden rakentamiseen. Jokaista asiakasta kunnioitetaan yksilönä. Olennaista on asiakaslähtöisyys. Painopiste on tavoitteissa ja tulevaisuudessa. Mitä kykyjä ja taitoja asiakkaalla on? Kiinnitetään huomiota tapahtuneeseen edistykseen. Uudet näkökulmat joiden avulla haetaan erilaisia ratkaisuja.

Metsäkylässä toimii paitsi Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu myös hevosavusteisia kuntoutuspalveluita mm. sosiaalista kuntoutusta ja psykoterapiaa. Metsäkylässä järjestetään koulutuksia liittyen eläinavusteiseen kuntoutukseen/työskentelyyn. Toiminta tapahtuu luonnonkauniissa ympäristössä (Green Care Finland). Luontohyvinvointi.

Kuntoutus- ja  koulutuspalvelut keskittyvät sosiaaliseen kuntoutukseen ja sosiaalipedagogiseen toimintaan ja ratkaisukeskeiseen, hevosavusteiseen psykoterapiaan. Palveluiden pariin voit tulla itse maksavana asiakkaana tai hakeutua Kelan (kuntoutuspsykoterapia), sairaanhoitopiirin tai kunnan maksamana. Lisätietoja toiminnasta vastaa psykoterapeutti, VTM, sosiaalityöntekijä, ratsastuksenohjaaja Nina Fagerstöm.